Srbija ima potencijal za veći izvoz u Rusiju

BEOGRAD, 17. marta 2011. (Beta) - Direktor trgovinskog predstavništva Rusije u Beogradu Jevgenij Kudinov izjavio je da se privodi kraju usaglašavanje niza medjuvladinih sporazuma izmedju Srbije i Rusije, kako bi se pospešila saradnja i povećao izvoz srpske privrede.

Kudinov u razgovoru za agenciju Beta nije mogao da precizira da li će neki od tih sporazuma, pre svega u oblasti naučno-tehničke saradnje i turizma, biti potpisan tokom posete ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu, najavljene za 23. mart.

"Sastanak na tako visokom državnom nivou znači da bi jedna od tema susreta sa srpskim zvaničnicima mogla da bude i saradnja u oblasti ekonomije", rekao je Kudinov.

On je dodao da Vladu Ruske Federacije "interesuje da čuje kakvo je stanje u Naftnoj industriji Srbije jer je sadašnji većinski vlasnik te kompanije ruski Gaspromnjeft".

Kudinov je rekao da se ove godine očekuje ulazak ruskog finansijskog kapitala u Srbiju osnivanjem zajedničkog preduzeća izmedju velike osiguravajuće kuće Sogaz, dela Gasprom grupe, i Srbijagasa.

Pogledajte još