Izabran tim "orlića" za prijateljske mečeve

BEOGRAD, 17. marta 2011. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković odredio je u četvrtak igrače za prijateljske mečeve sa Bugarskom i Ukrajinom i izjavio da je njegov cilj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo "dobar rezultat i pravljenje dobre ekipe".

Mlada reprezentacija okupiće se 21. marta u Beogradu, uoči dve prijateljske utakmice sa Bugarskom u Inđiji 25. marta i sa Ukrajinom 29. marta u Novom Sadu.

"Mlada reprezentacija nastavlja pripreme za kvalifikacije koje počinju u septembru. Napravili smo finu, radnu atmosferu. Zaista očekujem puno od ovog okupljanja - da ono što smo napravili na prvom meču sa Izraelom sada nadogradimo u svim elementima", rekao je Janković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema njegovim rečima, kvalifikacije počinju u septembru, a stručni štab prati sve ekipe sa kojima Srbija treba da igra.

"Naš kalendar je popunjen. Mi ćemo 2. juna igrati u gostima sa Francuskom, a 6. juna u gostima sa Švedskom. U avgustu ćemo učestvovati na turniru u Kijevu, gde ćemo se pored domaćina Ukrajine sastati i sa selekcijama Slovenije i Češke", rekao je Janković.

Selektor mlade reprezentacije Srbije odredio je 22 igrača za naredne prijateljske mečeve i to su:

Golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski (Zemun), Vaso Vasić (Vintertur),

Odbrana: Aleksandar Miljković (Partizan), Vujadin Savić (Bordo), Milan Rodić (OFK Beograd), Matija Nastasić (Teleoptik), Nemanja Gudelj (Nak Breda), Nikola Maksimović (Sloboda),

Sredina terena: Aleksandar Ignjovski (Minhen 1860), Vuk Mitošević (Vojvodina), Slobodan Medojević (Vojvodina), Saša Marković (OFK Beograd), Nikola Krčmarević (Čukarički), Darko Lazović (Crvena zvezda), Filip Knežević (Borac), Filip Đuričić (Herenven), Nenad Krstičić (Sampdorija),

Napad: Danijel Aleksić (Grojter Firt), Nemanja Kojić (Rad), Stefan Šćepović (Kortrijk), Marko Šćepović (Partizan).

Evropsko prvenstvo održaće se 2013. u Izraelu, a Srbija će igrati u kvalifikacionoj Grupi 4 sa Danskom, Severnom Irskom, Makedonijom i Farskim Ostrvima.

Pogledajte još