Otvoren srpski paviljon na Sajmu knjiga u Lajpcigu

LAJPCIG, 17. marta 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar kulture Božidar Djelić i Predrag Marković otvorili su u četvrtak paviljon Srbije na Sajmu knjiga u Lajpcigu.

Srbija se do 20. marta predstavlja kao zemlja u fokusu na Lajpciškom sajmu, uz prisustvo četrdesetak domaćih autora i brojne programe koji se odvijaju pod sajamskim kupolama, ali i širom tog nemačkog grada.

"Ova manifestacija istovremeno je obaveza i nada za Srbiju koja, kao evropska zemlja, ne traži samo prava, nego ima i obavezu da doprinese budućnosti našeg kontinenta", rekao je na svečanosti Djelić.

Novi ministar kulture Srbije Predrag Marković rekao je na svečanosti da je u Lajpcig došao da podrži napore svojih prethodnika iz Ministarstva kulture koji su u saradnji s organizatorima lajpciškog sajma tokom protekle tri godine pripremali ovogodišnji nastup Srbije na toj manifestaciji.

Na Sajmu knjiga u Lajpcigu ove godine će biti predstavljeno tridesetak dela srpskih autora koja su tokom protekle dve godine prevedena na nemački jezik.

Pogledajte još