Sumnjiva ponuda za preuzimanje dela Agrobačke?

BEOGRAD, 18. marta 2011. (Beta) - Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije u petak je preporučio Agenciji za privatizaciju da proveri poreklo kapitala preduzeća "Bačka" iz Čonoplje kod Sombora, koje je dalo ponudu za preuzimanje kapitala "Agrobačke" iz Bačke Topole.

Mali akcionari "Agrobačke" su u predstavci upućenoj Savetu ukazali da je u stečaju nekoliko preduzeća u Vojvodini koje je kupila "Bačka".

Savet je u saopštenju naveo da je Akcionarski fond vlasnik 34,07 odsto akcija "Agrobačke", a PIO Fond ima udeo od 9,8 odsto, tako da će odluka Agencije za privatizaciju o prodaji akcija tog preduzeća iz državnog portfelja presudno uticati na uspeh ponude za preuzimanje.

"Izostanak kontrole porekla novca u privatizaciji u Srbiji proteklih godina doveo je do katastrofalnih posledica u privredi i gašenja velikog broja preduzeća i radnih mesta", ocenio je Savet i od Uprave za sprečavanje pranja novca zatražio da ga obavesti šta je preduzeto da se provere navodi akcionara "Agrobačke" o "nesavesnom" radu vlasnika "Bačke".

Pogledajte još