Petrović odredio sastav reprezentacije

BEOGRAD, 18. marta 2011. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović pozvao je dvojicu debitanata u sastav za mečeve protiv Severne Irske i Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Petrović je pozvao golmana Bojana Šaranova iz OFK Beograda i napadača Vojvodine Branu Ilića. Osim njih u ekipu su se posle duže pauze vratili Marko Pantelić, Adem Ljajić i Miralem Sulejmani.

Na spisku pozvanih nalazi se i Nemanja Vidić, koji ima problema sa povredom.

Srbija protiv Severne Irske igra 25. marta na stadionu Crvene zvezde od 20.30, a utakmica protiv Estonije igra se 29. aprila u isto vreme u Talinu.

"Utakmica protiv Severne Irske dolazi u veoma važnom takmičarskom trenutku pošto je prošlo pet meseci od poslednjeg meča u kvalifikacijama. Učinićemo sve da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Trenutak je da budemo najbolji i to ću reći igračima", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Razmišljamo samo o nama. Pobede u prethodne dve prijateljske utakmice raduju i pokazuju kako treba da igramo", dodao je on.

Utakmica protiv Severne Irske igraće se pred praznim tribinama zbog kazne Evropske fudbalske unije zbog nereda u Đenovi.

"Analizirali smo protivnike, a meč protiv Severne Irske je dodatno otežavajući jer igramo bez publike. Ali, to može da nam bude dodatan motiv. U drugoj utakmici pokušaćemo da se revanširamo Estoniji za poraz u provm delu takmičenja", rekao je Petrović.

Selektor Srbije rekao je da nije pozvao Dragana Mrđu jer je ozbiljno povređen, ali i da će Žigić i Vidić doputovati u Beograd na pripreme. Petrović je dodao da je uprava CSKA iz Moskve tražila da Zoran Tošić odigra prvenstveni meč u ponedeljak, pa će se on priključiti pripremama u utorak.

"Ako Vidić i Žigić budu u subotu igrali za svoje klubove, onda će biti u konkurenciji za tim. Tražili su da Tošić igra u ponedeljak pa će se tek u utorak priključiti timu. Pozvao sam Jovanovića jer je iskusan, dobro trenira i jednu, dve utakmice može da odigra na svežinu, a to za nas može da bude dobro", rekao je Petrović i dodao da njegov tim ni u slučaju poraza ne bi izgubio šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Ne mora da znači da jedna utakmica znači za nas eliminaciju. U poslednja dva meča promenili smo igru, ne treba stavljati igrače pred svršen čin", rekao je on.

Reprezentacija Srbije u kvalifikacionoj Grupi C zauzima pretposlednje, peto mesto sa četiri boda iz četiri utakmice. Prva je Italija sa 10
bodova, Slovenija ima sedam, Estonija šest, a Severna Irska bod manje i meč manje. Na poslednjem mestu su Farska Ostrva sa jednim bodom iz pet utakmica.

Reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak u 12 sati u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Petrović je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Bojan Jorgačević (Gent), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Šaranov (OFK Beograd).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Nenad Tomović (Leče), Milan Biševac (Valensijen), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Slobodan Rajković (Vitese), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa).

Sredina: Dejan Stanković (Inter), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Miloš Krasić (Juventus), Marko Mirić (Spartak), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina) i Milarem Sulejmani (Ajaks).

Napad: Marko Pantelić (Olimpijakos), Nikola Žigić (Birmingem), Milan Jovanović (Liverpul) i Brana Ilić (Vojvodina).

Pogledajte još