Nedoumice oko "Južnog toka" su faza u pregovorima

0

BEOGRAD, 18. marta 2011. (Beta) – Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović-Milanović ocenila je u petak da je pisanje medija da bi Rusija mogla da odustane od izgradnje gasovoda Južni tok, faza pregovora izmedju Rusije i Turske i da nema veze sa Srbijom

BEOGRAD, 18. marta 2011. (Beta) – Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović-Milanović ocenila je u petak da je pisanje medija da bi Rusija mogla da odustane od izgradnje gasovoda Južni tok, faza pregovora izmedju Rusije i Turske i da nema veze sa Srbijom.

To što se dešava je faza pregovora između Rusije i Turske da gasovod prodje preko Crnog mora. Verovatno će postići dogovor i naći se na sredini„, rekla je agenciji Beta Mihajlović-Milanović, koja je članica stranačkog Saveta za energetiku.

Ona je rekla da je uvek tako kada su u pitanju veliki infrastrukturni projekti u kojima učestvuje više država i kada svaka želi bolju poziciju, podsetivši da je slično bilo i tokom pregovora sa Bugarskom.

Prema njenoj oceni, to što se dešava, nema veze sa Srbijom i energetskim sporazumom koji je Srbija potpisala sa Rusijom, ali bi sa ruskom stranom trebalo razgovarati.

Ako kasni Južni tok, trebalo bi da znamo zašto. Značajno je da znamo i kada će biti gotova studija izvodljivosti, kada se počinje sa izgradnjom prve faze„, kazala je ona.

Potpredsednik ruske vlade Igor Sečin, koji je učestvovao 16. marta u razgovorima predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva i turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, rekao je za list Komersant da Moskva može da odustane od ideje izgradnje podvodnog dela gasovoda Južni tok.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.