Vladini ciljevi neostvarivi u kratkom roku

0

Ekonomista Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Djogović izjavio je da su ekonomske mere Vlade spisak problema sa kojima se Srbija suočava i da se oni u kratkom roku ne …

BEOGRAD, 19. marta 2011. (Beta) – Ekonomista Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Djogović izjavio je da su ekonomske mere Vlade spisak problema sa kojima se Srbija suočava i da se oni u kratkom roku ne mogu rešiti.

„Vlada je u protekle tri godine trebalo da već duboko krene u sprovodjenje suštinskih reformskih procesa, pre svega reformu ukupnog javnog sektora“, kazao je Djogović agenciji Beta.

On je dodao da je Srbija visoko zadužena zemlja, ali tim zaduživanjem nije uspela da pokrene privredu i poboljša proizvodne i izvozne mogućnosti.

Prema rečima Djogovića, cilj Vlade Srbije da reformiše javnu upravu i javni sektor neće doneti nikakve suštinske promene već samo odredjene kadrovske izmene. „Ne očekujem da će javna potrošnja biti značajnije smanjena, jer su za to neophodni rezove u administraciji, ali i u javnim preduzećima i firmama koje su u društvenom vlasništvu ili su podržavljene“, kazao je on.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.