Goran Bregović na jesen u Karnegi holu

Kompozitor Goran Bregović trebalo bi do kraja ove godine da nastupi u čuvenoj koncertnoj dvorani Karnegi hol u Njujorku.

Bregović će tokom 2011. održati 120 koncerata, prvog dana proleća, tačnije 21. marta očekuje ga koncert u Luksemburgu, dan kasnije u nastupu slavnog muzičara uživaće i publika u Briselu, dok će 9. aprila Brega prirediti spektakl u Abu Dabiju, piše "Svet".

Slede nastupi u Ukrajini, Italiji, Rumuniji, Nemačkoj, Turskoj, a od jeseni Bregović će sa orkestrom nastaviti turneju po Severnoj i Južnoj Americi. Do kraja godine trebalo bi da nastupi i u čuvenom "Karnegi holu" u Njujorku, koji ove koncertne sezone obeležava 120 godina postojanja.

U Skoplju 28. maja, u Splitu 22. juna

Bregović neće zaobići ni prostor bivše Jugoslavije, tačnije nastupiće u Makedoniji i Hrvatskoj. Prva stanica u regionu biće mu Skoplje (28. maj), dok će poštovaoci njegove muzike u Hrvatskoj moći uživo da ga čuju 22. jula na trgu Prokurative u Splitu.

Beograd se ove godine neće naći na spisku njegovog koncertnog rasporeda, a, šef "Orkestra za svadbe i sahrane" u srpskoj prestonici namerava da održi koncert tek posle objavljivanja novog studijskog albuma, čiji se izlazak očekuje sledeće godine.

Pogledajte još