Tužilaštvo bez komentara na odluku o huliganima

0

Odluku Ustavnog suda Srbije da odbaci inivijativu Republičkog javnog tužilaštva za zabranu rada 15 navijačkih podgrupa, u nadležnom tužilaštvu danas nisu želeli da komentarišu.Ustavni sud je na sednici održanoj 17. …

BEOGRAD, 19. marta 2011. (Beta) – Odluku Ustavnog suda Srbije da odbaci inivijativu Republičkog javnog tužilaštva za zabranu rada 15 navijačkih podgrupa, u nadležnom tužilaštvu danas nisu želeli da komentarišu.

Ustavni sud je na sednici održanoj 17. marta odbacio predlog Republičkog tužilaštva za zabranu rada „ekstremnih podgrupa u okviru udruženja gradjana i van udruženja“ zbog, kako je obrazloženo, nepostojanja ustavnih i zakonskih pretpostavki za vodjenje postupka pred tim sudom i odlučivanje o takvom zahtevu.

Reč je o podgrupama navijača Partizana, Zvezde i Rada: „Ultra bojs“, „Belgrejd bojs“, „Ultras“, „Brigate“, „Alkatraz“, „Ludaci – Padinska Skela“, „Anti-Romi“, „Saut femili“, „Hed hanters“, „Iridućibili-Nbg“, „Šedous“, „Ikstrim bojs“, „Čuvari časti“, „Brein demidž“ i „Junajted fors 1987“.

Taj sud odbacio je u decembru prošle godine zaključak sudije izvestioca Dragiše Slijepčevića da je sud nadležan da odlučuje o zabrani registrovanih i neregistrovanih udruženja i podgrupa. Odbacivanjem tog zaključka tada je odloženo razmatranje zahteva republičkog javnog tužioca, a sudija izvestilac je trebalo da predloži dalje postupanje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.