Barselona pobedila Hetafe, Realu gradski derbi

BARSELONA, 19. marta 2011. (Beta-AP) - Fudbaleri Barselone pobedili su Hetafe sa 2:1, u 29. kolu španske Primere i tako završili 27. utakmicu u šampionatu bez poraza, čime su oborili klupski rekord.

Raniji rekord Barselone ostvaren je u sezoni 1973/74. godine.

Meču sa Hetafeom Dani Alves postigao je prvi gol 17. minutu, a Bojan Krkić povisio na 2:0. Protivnik je uspeo da umanji poraz pogotkom Manuela del Morala u 88. minutu.

Fudbaleri Barselone poslali su video poruku podrške Eriku Abidalu, koji je u četvrtak operisan od tumora na jetri i izašli su u majicama pre utakmice na kojima je pisalo "Mi te volimo Abi".

Fudbaleri Majorke pobedili su Saragosu sa 1:0, u 29. kolu španske Primere, golom Džonatana de Guzmana u drugom poluvremenu.

Saragosa je meč završila sa 10 igrača, jer je golman Toni Doblas dobio crveni karton.

Fudbaleri madridskog Reala savladali su u gradskom derbiju domaći Atletiko na ''Visente Kalderonu'' rezultatom 2:1 i tako smanjili zaostatak za Barselonom na pet bodova razlike.

Real je poveo u 11. minutu posle odlične akcije Kedire, Benzema je na kraju umakao odbrani Atletika i zatresao mrežu domaćih.

Na drugi gol se čekalo do 33. minuta. Benzema je najpre sa desne strane centrirao ka Ronaldu, ovaj je pao pred golom domaćih, tražio penal, ali za tim nije ni bilo potrebe, jer je u nastavku akcije Ozil sa ivice šesnaesterca poslao loptu pod prečku.

U nastavku, Real je uspeo da održi stečenu prednost, a Atletiko je golom Aguera u 86. minutu samo ublažio poraz - 1:2.

Rezultati i parovi 28. kola:

Majorka – Saragosa 1:0
(De Guzman 67.)

Barselona – Hetafe 2:1
(Alves 17, Krkić 50. - Del Moral 87.)

Atletiko Madrid – Real Madrid 1:2
(Benzema 11, Ozil 31. - Kun 86.)

Nedelja:

Deportivo – Levante
Erkules – Osasuna
Malaga – Espanjol
Rasing – Real Sosijedad
Sporting – Almerija
Atletik Bilbao – Viljareal
Valensija - Sevilja

Pogledajte još