Srpski kao drugi strani jezik u Beču

0

Srpski jezik izučavaće se od naredne školske godine kao drugi strani jezik na trgovačkoj akademiji u Beču, najavila je profesorka Bečkog univerziteta Gordana Marković Ilić."Od iduće školske godine, od septembra, …

LAJPCIG, 20. marta 2011. (Beta) – Srpski jezik izučavaće se od naredne školske godine kao drugi strani jezik na trgovačkoj akademiji u Beču, najavila je profesorka Bečkog univerziteta Gordana Marković Ilić.

„Od iduće školske godine, od septembra, uvodi se na jednoj trgovačkoj akademiji u Beču, bosansko-hrvatsko-srpski (BHS) jezik kao drugi strani jezik u nastavi. To je presedan zato što se taj jezik do sada izučavao samo u okviru obavezne nastave maternjeg jezika u osnovnoj školi“, rekla je Gordana Marković Ilić agenciji Beta.

Prema njenim rečima, značaj uvodjenja BHS kao drugog stranog jezika u srednjoškolskoj nastavi veoma je značajan jer su učenici u mogucnosti da ravnopravno biraju izmedju italijanskog, francuskog i BHS jezika.

Do sada se bosansko-hrvatsko-srpski jezik u srednjim školama, odnosno u gimnazijama i na trgovačkim akademijama u Beču izučavao samo u okviru posebnih nastavnih projekata.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.