Novak Đoković šampion Indijan Velsa

INDIJAN VELS, 21. mart 2011. (FoNet) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters turnir u Indijan Velsu, pošto je u finalnom meču pobedio prvog na svetskoj rang listi, Španca Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima (4:6, 6.3, 6:2).

Đoković će od ponedeljka biti drugi na svetskoj ATP listi.

Ovo je njegova 18.uzastopna pobeda od početka godine i 21.osvojeni turnir u profesionalnoj karijeri.

Đoković je jedan od nekolicine tenisera u svetu koji su uspeli na istom turniru da pobede i Nadala i legendarnog Švajcarca Rožera Federera, koji je pao na treće mesto ATP liste.

Đoković je čestitao Nadalu na odličnom meču i poželeo mu uspešan nastavak sezone, ističući da je on šampion sa kojim je uvek veliko zadovoljstvo igrati.

Nadal je uzvratio komplimente Đokoviću i čestitao mu na odličnom meču i startu sezone.

On je zadovoljan nastupom na turniru u Indijan Velsu i ne žali zbog poraza, jer je, kako je rekao, izgubio od jednog od najboljih.

U prvom setu, koji je dobio sa 6:4, Nadal je bio bolji i igrao agresivno, za razliku od Novaka koji je imao dosta neiznuđenih grešaka i bio u grču.

Situacija se, međutim, menja u drugom setu, kada je slika na terenu, pred 16 hiljada gledalaca, bila obrnuta, Đoković je igrao sve sigurnije, dok je Nadal učestalo grešio i bio sve nervozniji.

Rezultat su dva brejka i izjednačenje, posle pobede Đokovića u drugom setu sa 6:3, iako je prethodno propustio nekoliko set lopti.

Konačno, u trećem, odlučujućem setu, Novak je dominirao od samog početka i ubedljivo poveo sa 4:0.

Dok Nadalu ništa nije polazilo za rukom, Đoković je bio apsolutno superioran, prikazao fantastičnu igru i samopouzdanje.

Mada je Nadal uspeo da smanji na 4:1 i 5:2, u poslednjem, osmom gemu, Đoković je svoj servis dobio bez većih problema i drugi put u karijeri trijumfovao na ovom turniru, gde je slavio i 2008.godine.

Za pobedu u Indijan Velsu Đoković je osvojio 1.000 ATP poena, a Nadal 600.

Ovo je treći turnir koji je Đoković osvojio od početka sezone, u kojoj za sada dominira svetskom teniskom scenom.

Pogledajte još