Orlovi veruju u pobedu

BEOGRAD, 21. marta 2011. (Beta) - Selektor Vladimir Petrović i reprezentativci Srbije složili su se u ponedeljak u oceni da i pored izostanka povređenih fudbalera ekipa ima spremne zamene i da može do pobeda u kvalifikacionim duelima za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine, protiv Severne Irske i Estonije.

Selektor Petrović rekao je da će Nikola Žigić uprkos bolovima koje oseća u preponama i primicaču u ponedeljak doći u Staru Pazovu gde je počelo okupljanje reprezentacije.

"Imali smo dosta neprijatnosti sa povredama nekih igrača, ali sreća što imamo kvalitetne zamene za njih. Dobro je i to što smo ostavili mogućnost da Nemanja Vidić i Zdravko Kuzmanović, ipak, zaigraju već u prvoj utakmici u petak protiv Severne Irske. Srećna okolnost je i to što Zoran Tošić danas ne igra utakmicu za moskovski CSKA, pa nema mogućnost da se povredi", rekao je Petrović novinarima u Staroj Pazovi.

Iz Fudbalskog saveza Srbije saopštili su da se u nemačkom prvoligašu Štutgartu nadaju da Zdravko Kuzmanović nije ozbiljnije povredio koleno u nedelju u meču tog kluba sa Volfsburgom i da veruju da će se do kraja nedelje priključiti reprezentaciji.

Bez šanse da zaigra u petak protiv Severne Irske je kapiten Crvene zvezde Pavle Ninkov koji je istegao prednju ložu i lečiće se u klubu.

Selektor Vladimir Petrović kazao je da i pored svih problema ne brine za tim koji će se suprtostaviti narednim rivalima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Svi koji su ovde imaju iskustvo, a imamo i spremnu taktiku za predstojeće mečeve", rekao je Petrović.

Srbija se posle četiri utakmice u kvalifikacionoj Grupi C nalazi na pretposlednjem mestu iza Italije, Slovenije, Estonije, Severne Irske, a ispred Farskih Ostrva.

Fudbaler Borusije Dortmund Neven Subotić istakao je da bez obzira na trenutan plasman 'trka još nije gotova'.

"U fudbalu uvek postiji šansa. Čekaju nas dve veoma važne utakmice. Biće teško što igramo bez Vidića, ali imamo veoma dobre zamene. Nije bitno ko igra, ako svi pruže maksimum", rekao je Subotić.

Igrač engleskog Vulverhemptona Nenad Milijaš smatra da reprezentacija Srbije ima tim koji zaslužuje plasman na EP 2012. u
Ukrajini i Poljskoj.

"Znamo da smo kvalitetniji od oba naredna protivnika. Ako pružimo igre kao u prethodnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, neće
izostati uspeh. Imamo kvalitetan tim koji zaslužuje da se nađe na EP", ocenio je Milijaš.

(old_image)

On je kazao i da se Iraca seća iz prijateljskog duela od prošle godine, kada je Srbija pobedila u Belfastu sa 1:0.

"Radi se o tipičnoj Ostrvskoj ekipi, koja igra dugim loptama", kazao je Milijaš koji nije želeo da komentariše odluku igrača Zenita Danka Lazovića da se povuče iz reprezentacije i njegovog klupskog saigrača Aleksandra Lukovića da pauzira sa obavezama u selekciji.

Miloš Krasić je juče postigao gol za Juventus u pobedi protiv Breše od 2:1 i to smatra dobrim predznakom.

"Dobro je što sam juče dao gol, jer smo ostvarili važnu pobedu. To je na neki način dobra najava za ono što me čeka u reprezentaciji. Imamo povređenih igrača, ali i spremne zamene", rekao je Krasić.

Jedan od kapitena reprezentacije dodao je i da se nada pobedama.

"Sverenu Irsku smo dobili u prijateljskoj utakmici, ali sada je drugačija priča. Nadam se pobedi bez obzira na prazne tribine. Sigurno smo bolji i od Estonije, iako su nas dobili jesenas u Beogradu. Ta utakmica je bila odrigrana u nekoj čudnoj i napetoj atmosferi. To je sada iza nas i očekujem da potvrdimo kvalitet", ocenio je Krasić.

Debitant u nacionalnom timu Brana Ilić rekao je da će pokušati dobrom igrom da se nametne selektoru Petroviću.

"Želim da se dokažem i nametnem selektoru. Nadam se da ću pomoći reprezentaciji da osvoji svih šest bodova. Čast mi je što sam u reprezentaciji i presrećan sam zbog ukazane šanse", istakao je fudbaler Vojvodine.

Iskusni igrač odbrane Milan Biševac rekao je da mu mnogo drago što je ponovo u reprezentaciji, ali da žali što će utakmica biti odigrana bez prisustva navijača.

"Glupo je pričati koliko će nam faliti Vidić, ali ima ko da ga zameni. Spremno čekamo svoju šansu. Žao mi je što igramo pred praznim tribinama, jer sport bez publike nije uživanje. Daćemo, ipak, sve od sebe da dobijemo obe naredne utakmice", rekao je Biševac.

Mladi fudbaler Fiorentine Adem Ljajić nada se pobedi u oba meča.

"Otežavajuće okolnosti su prazne tribine, ali očekujem uspeh u oba naredna meča. Pokazalo se u prijateljskim utakmicama protiv Bugarske i Izraela da se navikavamo jedni na druge", ocenio je Ljajić kojem će ovo biti prvi put da igra kvalifikacione utakmice za A reprezentaciju Srbije.

Reprezentacija Srbije u petak, 25. marta u 20.30 sati na stadionu Crvene zvezde igra sa Severnom irskom, a četiri dana kasnije u Talinu sa Estonijom.

Susret u Beogradu biće odigran pred praznim tribinama zbog kazne koju je Evropska fudbalska unija (UEFA) izrekla FSS zbog incidenata koje su navijači Srbije priredili na kvalifikacionoj utakmici sa Italijom u Đenovi, prošle godine u oktobru.

UEFA je, ipak, odlučila da Fudbalskom savezu Sverne Irske dodeli 200 ulaznica za ovu utakmicu.

Pogledajte još