Počelo snimanje filma "Hobit"

U jednoj rupi u zemlji živeo je Hobit… - kaže prva najava novog filma Pitera Džeksona po Tolkinovom romanu. Snimanje je upravo u toku na Novom Zelandu, pa pogledajte prve fotografije sa seta.

U Velingtonu, na Novom Zelandu, 21.marta je započeto snimanje filma "Hobit", reditelja Pitera Džeksona, filmske adaptacije bezvremenskih književnih klasika pisca Dž.R.R. Tolkina. 

Film "Hobit" je smešten u Srednju zemlju 60 godina pre Tolkinovog "Gospodara prstenova", koji su Džekson i njegov tim stvaralaca doveli na veliko platno u vidu blokbaster trilogije, nagrađenu sa Oskarom za film "Gospodar prstenova: Povratak kralja". Scenario za oba dela filma "Hobit", napisali su Fran Volš, Filipa Bojens, Giljermo del Toro i Piter Džekson. Oni će biti snimljeni odjednom, u digitalnoj 3D tehnologiji. Snimanje će se odigrati u Stone Street studijima, u Velingtonu i na raznim lokacijama na Novom Zelandu.

(old_image) 
"Hobit" prati put glavnog lika Bilba Baginsa, koji je započeo svoju epsku potragu za izgubljenim Carstvom patuljaka Erebor, koje je davno pokorio zmaj Smog. Iznenada, njegovog misiji se priključuje i čarobnjak Gandalf, kao i trinaest patuljaka koje predvodi legendarni ratnik, Torin Oakenšild. Njihovo putovanje će ih odvesti u nepoznatu divljinu, kroz podmukle krajeve sa Goblinima i Orcima, smrtonosnim Vargsima i džinovskim paucima. Iako njihov cilj leži na istoku, oni prvo moraju da prođu kroz tunele Goblina, gde Bilbo upoznaje stvorenje koje će zauvek promeniti njegov život - Goluma.

Martin Frimen tumači glavnu ulogu Bilba Baginsa, dok Ian Mekklen se ponovno pojavljuje u ulozi Gandalfa. Takođe svoje uloge iz trilogije "Gospodar prstenova" repriziraju Kejt Blanšet kao Galadrijel, Endi Serkis kao Golum i Elajdža Vud kao Frodo.

Izlazak prvog dela filma "Hobit" planiran je za kraj 2012. godine, dok se drugi deo očekuje tokom 2013.godine.

Pogledajte još