Počelo snimanje filma "Hobit"

0

U jednoj rupi u zemlji živeo je Hobit… – kaže prva najava novog filma Pitera Džeksona po Tolkinovom romanu. Snimanje je upravo u toku na Novom Zelandu, pa pogledajte prve fotografije sa seta.

U jednoj rupi u zemlji živeo je Hobit… – kaže prva najava novog filma Pitera Džeksona po Tolkinovom romanu. Snimanje je upravo u toku na Novom Zelandu, pa pogledajte prve fotografije sa seta.

U Velingtonu, na Novom Zelandu, 21.marta je započeto snimanje filma „Hobit“, reditelja Pitera Džeksona, filmske adaptacije bezvremenskih književnih klasika pisca Dž.R.R. Tolkina. 

Film „Hobit“ je smešten u Srednju zemlju 60 godina pre Tolkinovog „Gospodara prstenova“, koji su Džekson i njegov tim stvaralaca doveli na veliko platno u vidu blokbaster trilogije, nagrađenu sa Oskarom za film „Gospodar prstenova: Povratak kralja“. Scenario za oba dela filma „Hobit“, napisali su Fran Volš, Filipa Bojens, Giljermo del Toro i Piter Džekson. Oni će biti snimljeni odjednom, u digitalnoj 3D tehnologiji. Snimanje će se odigrati u Stone Street studijima, u Velingtonu i na raznim lokacijama na Novom Zelandu.

 
„Hobit“ prati put glavnog lika Bilba Baginsa, koji je započeo svoju epsku potragu za izgubljenim Carstvom patuljaka Erebor, koje je davno pokorio zmaj Smog. Iznenada, njegovog misiji se priključuje i čarobnjak Gandalf, kao i trinaest patuljaka koje predvodi legendarni ratnik, Torin Oakenšild. Njihovo putovanje će ih odvesti u nepoznatu divljinu, kroz podmukle krajeve sa Goblinima i Orcima, smrtonosnim Vargsima i džinovskim paucima. Iako njihov cilj leži na istoku, oni prvo moraju da prođu kroz tunele Goblina, gde Bilbo upoznaje stvorenje koje će zauvek promeniti njegov život – Goluma.

Martin Frimen tumači glavnu ulogu Bilba Baginsa, dok Ian Mekklen se ponovno pojavljuje u ulozi Gandalfa. Takođe svoje uloge iz trilogije „Gospodar prstenova“ repriziraju Kejt Blanšet kao Galadrijel, Endi Serkis kao Golum i Elajdža Vud kao Frodo.

Izlazak prvog dela filma „Hobit“ planiran je za kraj 2012. godine, dok se drugi deo očekuje tokom 2013.godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.