Miting SNS u Beogradu 16. aprila

BEOGRAD, 22. marta 2011. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je u utorak da će naprednjaci organizovati miting 16. aprila sa koga će tražiti raspisivanje parlamentarnih izbora i naveo da je vladajuća koalicija odbila da pristane na kompromis i razgovara o vanrednim izborima.

Vučić je na konferenciji za novinare pozvao gradjane da dodju na miting i ocenio da će SNS na mitingu sigurno okupiti 100.000 ljudi.

Vučić je rekao da je vladajuća koalicija odbila da razgovara o predlogu naprednjaka da se izbori održe u novembru, ako Srbija u oktobru dobije status kandidata i da je time pokazala neodgovornost u vodjenju zemljom.

"Mi smo se nadali drugačijem odgovoru (na predlog SNS-a o raspisivanju izbora), ali nismo iznenadjeni zato što svi koji žive u skupim vilama i voze se skupim automobilima ne mogu da znaju kako gradjani stvarno žive", kazao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a je odbacio tvrdnje predstavnika vlasti da su im naprednjaci postavili ultimatum i ponovio da se radilo o kompromisnom rešenju.

Pogledajte još