Beko ponovo tužio Vericu Barać

BEOGRAD, 22. mart 2011. (FoNet) - U poslednjih mesec i po dana biznismen Milan Beko tri puta je tužio predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać, a u poslednjoj tužbi, podnetoj 9. marta, tražio je da se sa zvanične web prezentacije Saveta ukloni krivična prijava koja je podneta u vezi sa nezakonitim preuzimanjem akcija Luke Beograd, jer je postavljanjem tog dokumenta o njemu u javnosti stvorena slika kao o "okorelom kriminalcu".

Beko je predsednicu Saveta prvi put tužio 14, januara i tražio odštetu od dva miliona dinara. Povod za tužbu bile su činjenice iznete u Analizi antimonopolskih propisa od 2006. do 2010. godine, koja je 17.decembra 2010. godine dostavljena Vladi i objavljena na sajtu Saveta.

Drugi put, Beko je podneo tužbu 1. februara zbog njenog nastupa u emisiji Radija B 92 "Kažiprst" 22. novembra prošle godine, u kojoj je, kako se tvrdi, "iznela niz neistinitih navoda koji predstavljaju teške optužbe na račun tužioca". Odštetni zahtev je takođe dva miliona dinara.

Beko tvrdi da je Barać svojim istupanjem stvorila predstavu u javnosti da je on beskrupulozan čovek, koji se bavi nelegalnim poslovima, špekulantskim aktivnostima, nanosi štetu kompanijama, državi, ucenjuje najviše državno rukovodstvo i ne preza ni od čega radi lične koristi.

"Zbog svega navedenog, Savet učestale tužbe i prijave za klevetu koje se podnose zbog činjenica do kojih je Savet došao u svojim istraživanjima i izneo ih u javnost, doživljava kao pokušaj da se spreči istraživanje korupcije i upoznavanje gradjana sa tim problemom", navodi se u saopštenju Saveta.

Pogledajte još