Sindikati ujedinjeni na protestu 25. marta

0

Sindikati zaposlenih u prosveti, pravosudju, policiji i zdravstvu organizovaće u petak 25. marta u Beogradu protest zahtevajući poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih u javnim službama i državnim organima Srbije.Protest koji počinje …

BEOGRAD, 22. marta 2011. (Beta) – Sindikati zaposlenih u prosveti, pravosudju, policiji i zdravstvu organizovaće u petak 25. marta u Beogradu protest zahtevajući poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih u javnim službama i državnim organima Srbije.

Protest koji počinje okupljanjem na Trgu Nikole Pašića tačno u podne organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika „Nezavisnost“, Sindikat radnika u prosveti Srbije, Sindikat pravosudja „Sloga“ i istoimeni sinikat komunalne delatnosti „Sloga“, Policijski sindikat Srbije, Novi sindikat zdravstva Srbije i Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“.

Učesnici protesta pod sloganom „Ustaje Srbija!“ će, kako je najavljeno iz sindikata, proći centralnim gradskim ulicama, zaustaviti se ispred Predsedništva Srbije gde će predati otvoreno posmo predsedniku, a protest zatim nastaviti ispred Vlade Srbije.

U zajedničkom saopštenju osam sindikata se ističe da je Vlada Srbije ostala „gluva i nema“ na zahteve sindikalnih organizacija za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u javnim službama.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.