Rosano Fereti u Beogradu

0

18. decembar 2007.
Rosano Fereti
Simina 10

Rosano Fereti, jedan od najpoznatijih svetskih frizera, je nakon Italije, Španije i Amerike došao i u Beograd. Čuveno ime, čija je klijentela sam krem svetskog džet-seta, svojim dolaskom najavio je potpuno nov pristup friziranju koji je gradio više od 20 godina učeći i radeći s najpoznatijim frizerima, fotografima i stilistima. Mi smo bili, videli i prenosimo vam utiske.

Koliko smo uspeli da saznamo, njegov cilj je jasan jer veruje u prirodnost, jednostavnost, sklad kreativnih ideja i rešenja koja ističu ono najbolje što odlikuje jednu ženu i njenu ličnost.

Verujem da je estetika ovog milenijuma čista, iskrena i pozitivna. Verujem da žena želi da bude lepa, romantična i senzualna. Ona mora u svakom trenutku da uživa u svom izgledu i da se poigrava s njim prema svom raspoloženju. Ono po čemu se ja razlikujem od drugih je dinamika i kvalitet usluga, kao i to što činim da se svaka žena uvek oseća jedinstvenom i modernom. Ja nisam puki izvršitelj već svaki put slobodno kreiram nešto novo u skladu sa željama i ličnošću klijenta – objasnio nam je Rosano.

Druženje i savetovanje sa Feretijem upriličeno je za novinarke, a one najhrabrije prepustile su se njegovim veštim rukama i trenutnoj mašti. Voditeljka Snežana Dakić odlučila je da malo skrati kosu. Fereti je skratio malo više, ali je na kraju ipak sve ispalo perfektno. Predstavio nam je najnoviji metod šišanja, tokom kojeg i frizer i klijent stoje, kao i fenirinje bez četke, s provlačenjem pramenova kroz dva prsta. Fereti će u Beograd dolaziti tri puta godišnje. Sve zainteresovane dame koje žele da se isfeniraju moraće da izdvoje oko 15 evra, a za šišanje 40.

Rosano Fereti je strast prema ovoj profesiji nasledio od dede, berberina u malom gradu gde se Fereti rodio, a kasnije i od svoje majke, koja je nastavila porodičnu tradiciju. Sa samo 23 godine otvorio je salone u većim gradovima Italije (Milano, Rim, Parma). Stičući iskustva širom sveta, shvatio je šta zapravo želi – frizerski salon koji je, osim prvobitne namene, mesto za negu, lepotu, lepe osećaje i sve ostalo što čini da se mušterija koja uđe u salon oseća dobro. Od 1995. godine počinje njegova munjevita internacionalna karijera, a saloni se otvaraju u Španiji, Americi, Meksiku…

Sa svojim timom radio je editorijale za brojne svetske časopise kao što su “Vog”, “Mari Kler”, “Woman”. Sarađivao je sa Sindi Kraford, Šeron Stoun, modnim kućama “Armani”, “Šanel”, “Max Mara”… Njegovi klijenti danas su poznata imena: glumica Monika Kruz, Karlo Anćeloti, Luis Figo, španska kraljevska porodica, Viktorija i Dejvid Bekam…

Na kraju ovog uspešnog šou programa organizovanog u strogom centru grada, Fereti nam je rekao da je uspeh moguće ostvariti ako su klijenti uvek zadovoljni.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.