Putin i Zenit za punu "Marakanu"

BEOGRAD, 22. marta 2011. (Beta) - Zbog velikog interesovanja za dolazak premijera Rusije Vladimira Putina na fudbalsku utakmicu mladih timova Crvene zvezde i Zenita, u beogradskom klubu su rekli da će biti otvorene i kapije južne tribine stadiona.

Utakmica se igra sutra na stadionu Crvene zvezde sa početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan.

"Putin će na Marakanu doći pred početak utakmice. Meč će posmatrati u društvu predsednika Sportskog društva Crvena zvezda Petra Škundrića, predsednika Fudbalskog kluba Vladana Lukića I visokih državnika Republike Srbije", rekao je na konferenciji za medije portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

Treneri mladih timova Crvene zvezde i Zenita složili su se u oceni da će utakmica pred punim stadionom biti veliko iskustvo za igrače oba kluba.

"Ukazala nam se šansa da se sastanemo sa jednim od najboljih mladih timova u Evropi. Gledaćemo da se pokažemo u što boljem svetlu", rekao je trener crveno-belih Dušan Kljajić.

On je istakao da njegovi igrači neće imati tremu kada izađu na teren.

"Svakom od ovih igrača san je da igraju na punoj Marakani. Verujem da im to neće biti problem, nego motiv više da pokažu šta znaju", ocenio je Kljajić.

Trener mladog tima Zenita Anatoli Davidov rekao je da mu je drago što prvi put boravi u Beogradu i da ova utakmica predstavlja "simbol prijateljstva ruskog i srpskog naroda".

"Fudbal zbližuje ljude i ja se nadam da će nam Zvezda odgovoriti posetom u Sankt Peterburgu jednog dana. Mnogim igračima sutra će biti šok kada izađu pred pune tribine, ali to je lepo iskustvo", rekao je Davidov.

Kapiten mladog tima Crvene zvezde Marko Nikolić rekao je da očekuje dobru i uzbudljivu utakmicu.

"Bez obzira što se radi o prijateljskom meču neće nam nedostajati motiv da se prikažemo u dobrom izdanju. Verujem da ćemo kvalitetom uspeti da zaslužimo pažnju javnosti", kazao je Nikolić.

Napadač ruskog kluba Matijaš Stanislav ocenio je da će ova utakmica biti od velikog značaja za oba tima.

"Meč će biti od velike koristi za sve igrače da steknu iskustvo. Nadam se da će u budućnosti Zvezda doći nama u posetu", rekao je Stanislav.

Utakmica mladih timova Crvene zvezde i Zenita jedan je od vidova dogovora o saradnji ova dva tima, koji je uspostavljen zahvaljujući kompaniji Gasprom, sponzoru Crvene zvezde, a vlasniku Zenita.

Pogledajte još