Olimpijakos "ponizio" Montepaski

BEOGRAD, 22. marta 2011. (Beta) - Košarkaši Olimpijakosa ubedljivo su pobedili Montepaski iz Sijene u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige, pošto su ga u Atini savladali sa 89:41 (24:4, 23:5, 14:13, 28:19).

Olimpijakos je igrao bez povređenog Miloša Teodosića, zvanično najboljeg evropskog igrača prošle godine, ali je i tako potpuno ponizio stalnog šampiona Italije.

Montepaski je u prvom poluvremenu postigao samo devet poena, a imao je samo jedan pogodak iz igre. Olimpijakos je na poluvremenu vodio sa 49 poena razlike, a drugom poluvremenu je vodio i sa 51 poenom prednosti, 77:26.

Ekipa koju vodi doskorašnji selektor Srbije Dušan Ivković imala je i mnogo više skokova od ekipe iz Sijene, 55:32.

Ivković je šansu pružio svim igračima, a samo su Mat Nilsen i Mihalis Pelekanos igrali manje od 15 minuta, ali obojica više od 10.

Sijena je imala skoro neverovatno loš šut iz igre, a utakmicu je završila sa samo 12 pogodaka iz polja. Šut za dva Montepaskija bio je u jednom trenutku 1/33.

U ujednačenom napadu Olimpijakosa, najefikasniji su bili Lukas Mavrokefalides sa 15 i Janis Burusis sa 14 poena. Zoran Erceg završio je meč sa 10 poena i šest skokova.

Sijenu je predvodio Kšištof Lavrinovič sa 12 poena, a Malik Herston postigao je 10. Obojica su sve poene dali u drugom poluvremenu.

Revanš se igra za dva dana, a na završni turnir plasiraće se prvi tim koji zabeleži tri pobede.

Pogledajte još