Nađ: Imamo problem!

Upozoravao je Albert Nađ još tokom priprema da Partizan nekako „svileno“ počinje utakmice. Verovalo se da će to važiti samo dok se lopta ne zakotrlja u Srbiji, dok ne počnu borbe za bodove, ali boljka da šampion liči 45 minuta na uspavanu lepoticu, a tek u drugih 45 na parni valjak, prenela se i na takmičarske frontove.

Nekadašnji kapiten, a sada član uprave Partizana, Albert Nađ, nije zabrinut zbog gubitka dva boda na Banjici od Rada (2:2), ali jeste što se taj problem u igri crno-belih, trošenja poluvremena bez prave igre, prečesto ponavlja.

- Očigledno je da taj problem postoji, jer još od Turske na pripremama, pa evo do danas, ponavljam da mi se ne sviđa kako ekipa počinje utakmice. Iako čak uspevamo da relativno brzo povedemo, opet kao da mora nešto da se desi protiv nas da bi se tim trgnuo i počeo da igra kako može i kako ume - mišljenje je Alberta Nađa. - Partizan mora agresivno da krene od prve sekunde u utakmicu, da svima od starta stavi do znanja ko je prvak države!

Nekadašnji vezista ne brine što je Partizan ispustio dva od pet bodova prednosti na vrhu tabele.

- Ostajem pri stavu da imamo najbolji tim u zemlji, te zato nema panike, nema tenzije iako smo ispustili dva boda prednosti. Nisam nezadovoljan bilansom posle prve etape, prvi smo i dalje, sa tri boda više od komšija, a svi smo govorili pred početak prolećne polusezone da ni onih pet poena prednosti ne garantuju titulu. Oba konkurenta za šampionsko odličje dolaze na naš stadion i tu im neće biti lako.

Posle pet prolećnih utakmica Nađ se osvrnuo i na uvodni učinak trojice novajlija u crno-belom dresu Tejga, Adije i Vukića.

- Tejgo je za sada pokazao možda i više nego što smo očekivali. Jedino mi se ne sviđa što je stao sa golovima na Banjici, verujem da će protiv Borca početi novu seriju. Adija nije pokazao mnogo, a velika su očekivanja od njega. Protiv Zvezde je bio odličan, međutim, izgleda da se ne snalazi najbolje kada se protivnik zatvori, pa nema mnogo prostora za njega. Kod Vukića se oseća da je dugo odsustvovao sa terena, ali njegov kvalitet nikad nije bio sporan - ocene su Alberta Nađa.

"Valjak juri sto golova u sezoni!

Zavisno od učinka u revanšu polufinala Kupa, Partizan će do kraja sezone odigrati još 11 ili 12 takmičarskih utakmica. I imaće lepu priliku da prebaci broj od 100 postignutih golova na svim frontovima, što odavno nije uspeo! Crno-beli su na Banjici stali na sumi od 82 pogotka.

Gledajući unazad, Partizan je na sva tri fronta postigao ukupno 93 gola, godinu ranije 87, u sezoni 2007/2008. stao je na 93 dok je sezonu pre toga bio daleko ispod, sa svega 61 golom.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još