Putin i Cvetković o zajedničkim interesima

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Premijer Rusije Vladimir Putin u sredu je na početku sastanka s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu izrazio zadovoljstvo što ima priliku da razgovora o tekućoj saradnji od interesa za obe države.

"Mi smo već imali detaljne razgovore s predsednikom (Borisom Tadićem). Drago nam je da imamo mogućost da razgovaramo tekućoj saradnji", rekao je Putin i dodao da se to odnosi na zajedničke projekte u oblasti energetike, saobraćaja i zaštite životne sredine.

Na početku sastanka delegacija dve vlade, Cvetković je izrazio zadovoljstvo zbog posete ruskog kolege. On je podsetio da između dve države već postoje sporazumi o saradnji i dodao da je cilj današnjeg sastanka da se definišu novi pravci u bilateralnoj saradnji Srbije i Rusije.

"Ovu posetu smatram još jednom potvrdom tradicionalnog prijateljstva Srbije i Rusije i bliskosti ruskog i srpskog naroda", rekao je Cvetković.

Ruski premijer, koji danas boravi u poseti Srbiji, seriju susreta u Beogradu počeo je razgovorom sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem koji je trajao oko sat i 45 minuta, sat duže nego što je bilo planirano. Potom su Putin i Tadić razgovor nastavili sa članovima delegacija dve zemlje.

Posle sastanka delegacija dve vlade kojim su predsedavali Putin i Cvetković, potpisani su sporazumi o naučno-tehničkoj saradnji, kao i o saradnji u turizmu i međunarodnom drumskom saobraćaju.

Potpisan je i sporazum o saradnji grada Beograda i ruske kompanije Interrao.

Pogledajte još