U planu institut za istraživanje Jetija

0

Vlasti jedne oblasti u Sibiru otvoriće naučni institut specijalizovan za Jetije, mitska stvorenja u mnogim zemljama, uključujući Rusiju."Osnivanje instituta ili naučnog centra biće logičan nastavak istraživanja o Jetiju", navodi u …

MOSKVA, 23. marta 2011. (Beta-AFP) – Vlasti jedne oblasti u Sibiru otvoriće naučni institut specijalizovan za Jetije, mitska stvorenja u mnogim zemljama, uključujući Rusiju.

„Osnivanje instituta ili naučnog centra biće logičan nastavak istraživanja o Jetiju“, navodi u saopštenju vlasti oblasti Kemerovo na zapadu Sibira. Konačna odluka biće doneta posle medjunarodne konferencije o Jetijima koja će se održati ove godine, navodi isti izvor. „Grad Taštagol organizovaće medjunarodnu konferenciju ekperata za Jetije. Zavisno od zaključaka, donećemo odluku o otvaranju instituta za naučno istraživanje Jetija“, piše u saopštenju.

Jeti je mitsko stvorenje, pola čovek, pola majmun, za koje se veruje da živi na Himalajima. Ipak, ima i onih koji veruju da Jetija ima i u izolovanim delovima Sibira u Rusiji, gde ih nazivaju „snežni ljudi“. Ruski ekspert za Jetije Igor Burcev navodi da se tim stvorenjima trenutno bavi tridesetak ruskih naučnika koji bi mogli da rade zajedno u novom institutu. „Mislimo da je Jeti drugačiji od ljudi. On živi u harmoniji sa prirodom“, dodao je.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.