Murinjo želi da se vrati u Englesku

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Trener Real Madrida Žoze Murinjo rekao je da će njegov sledeći posao biti u jednom od engleskih premijerligaških klubova.

Bivši trener Čelsija nikada nije krio da voli engleski fudbal. U londonskom klubu proveo je tri godine i osvojio šest trofeja, nakon čega je zbog neslaganja sa vlasnikom Romanom Abramovičem 2007. godine napustio Stamford Bridž.

"Nedostaje mi Engleska i moj sledeći posao će biti u jednom od engleskih klubova. Tamo imam nedovršenih poslova. Mislim da me i Engleska želi, zar ne? Tamo sam najviše uživao u svom poslu", rekao je Murinjo britanskim medijima.

"Provedeno vreme u Čelsiju je bilo sjajno, uživao sam kao poslovan, ali i kao porodičan čovek. Tamo smo stekli mnogo prijatelja sa kojima smo i dalje u kontaktu. Želim da ponovim neke rezultate u Engleskoj, razgovaraću sa mojim agentom i napraviti plan karijere", dodao je on.

Murinjov ugovor sa Real Madridom ističe za tri godine.

"Veže me ugovor za Real. To je najveći klub na svetu, ali rad u njemu je najteži na svetu. Treći put su mi poslali ponudu i nisam mogao da odbijem. Takođe, morao sam da probam da radim i u Italiji. Svi su rekli da je Italija dom taktike i tamo sam želeo da probam", rekao je portugalski trener.

"Ali to nije Engleska. Engleska je posebna. Ljudi u Italiji, Španiji i Portugalu me pitaju zbog čega toliko volim Englesku, a ja to ne mogu da objasnim - jednostavno je volim. Želim da budem zadovoljan poslom, želim da budem srećan u fudbalskom klubu", dodao je Murinjo.

Pogledajte još