Blan: Nema sukoba između Riberija i Gurkufa

KLERFONTEJN, 23. marta 2011. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan izjavio je da ne postoji problem između reprezentativaca Franka Riberija i Joana Gurkufa.

Riberi se vratio u reprezentaciju prvi put posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, a mediji su spekulisali da je u sukobu sa Gurkufom.

Blan je rekao da su Riberi i Gurkuf razgovarali u prisustvu jednog člana stručnog štaba reprezentacije.

"Kažem vam da nema problema. Možete to da prihvatite ili ne, ali ne postoji problem. Razgovarali su i misle da mogu da 'ispeglaju' stvar. Tokom takvih razgovora uvek vam je potrebno i prisustvo treće osobe, u suprotnom može da bude veoma teško", rekao je Blan.

On je pohvalio Riberija što je inicirao razgovor sa fudbalerom Liona.

"Dobro je kada izrazite svoje mišljenje, pošto onda isterate stvari na čistinu. Razgovarali su i to potvrđuje moje reči da nema posebnog problema između Joana Gurkufa i Franka Riberija", rekao je selektor "trikolora".

Mediji su preneli da su se Riberi i Gurkuf posvađali u avionu prilikom povratka iz Južne Afrike, ali je igrač Bajerna u ponedeljak rekao da je u pitanju druga stvar.

"Razgovarali smo tokom Mundijala i nije mi se dopalo što sam ja ispao loš momak, a on jedan od nesrećnih. Očekivao sam da će medijima reći da nismo u svađi, ali on to nikada nije uradio", rekao je Riberi.

Reprezentacija Francuske takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine nastavlja utakmicom sa Luksemburgom, u petak od 21 sat.

Francuska je prva na tabeli Grupe D sa devet bodova iz četiri utakmice, a Luksemburg je poslednji sa jednim bodom.

Pogledajte još