Najbolji hosteli u Evropi

Ako želite da uštedite tokom putovanja, noćenje u hostelima je najpametnije rešenje...

Pogledajte spisak najboljih evropskih hostela koji su osvojili nagrade Hoscar za uspešnu kombinaciju kvalitetnog smeštaja i pristupačnih cena.

Vlasnici najboljih hostela u Evropi dobili su nagrade Hoscar u Londonu. Nagrada se dodeljuje već devet godina, a ocenjuje se kvalitet smeštaja, sigurnost, lokacija i osoblje hostela. U trci za najbolje je učestvovalo 25.000 objekata iz cele Evope.

Pogledajte listu najboljih i birajte i rezervišite smeštaj na vreme jer su sobe u ovim hostelima veoma tražene.

(old_image)

Lisabon

Ukoliko želite da posetite Lisabon, treba da znate da se u ovom gradu nalaze čak tri najbolja evropska hostela. Na prvom mestu je “Travellers House” koji se nalazi u samom centru grada u pešačkoj zoni “Rua Agusta”.

Najniža cena noćenje je 15 evra. Na drugom mestu je “Lounge Hostel” koji se nalazi u centru kvarta Baixa. Odličan smeštaj i cena od 18 evra za noćenje.

Trećem hostel u Lisabonu, koji je dobio nagradu je Living Lounge Hostel. reč je o modernom objektu, koji ima svoj zimski vrt, jenokrevetne i višekrevetne sobe koje je uredila umetnica.  Noćenje košta od 18 eura, pa nadalje.

(old_image)

Berlin

Za najbolji hostel nemačke proglašen je “Raise a smile” hostel koji se nalazi u glavnom gradu Berlinu. Objekat je smešten je  u gradskoj četvrti Friedrichshain, a u potpunosti je neprofitan.

Naime, sva zarada se donira organizaciji koja pomaže deci u Sambiji, mestu u afričkoj državi Komori. Sobe su uređene u afričkom duhu. A cena smeštaja je prava sitnica – od 9,90 eura.

(old_image)

Marsej

Na drugom mestu najboljeg novog hostela našao se “Vertigo vieux-port” u Marseju. Hostel se nalazi u staroj luci i nije daleko od plaže.

Objekat je poseban po tome što je svaku sobu individualno uredio po jedan umetnik. Noćenje košta od 16 eura.

Barselona

I Španija ima svog pobednika. U kategoriji posebne cene prvo mesto je osvojio “Inout Hostel” u Barseloni, koji se nalazi u središtu vlastitog parka, ima lepe sobe, restoran, bar, pa čak i bazen. Cena? Prava sitnica – od 8 eura pa nadalje.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još