Đoković i teniseri igrali fudbal za Japan

Najbolji teniseri sveta, predvođeni kapitenom Novakom Đokovićem, odigrali su prijateljski fudbalski meč protiv lokalnog tima Fort Loderdejl Strajkers, čiji je prihod namenjen žrtvama zemljotresa i cunamija u Japanu.

Đokovićev tim, sastavljen od čak 15 igrača sa ATP rang liste, oduševio je brojne gledaoce, među kojima je bilo najviše dece, ali je, ipak, poražen rezultatom 4:2 od člana druge severno-američke fudbalske lige.

Strelci za tenisere bili su Kipranin Markos Bagdatis i Škot Endi Marej, a u timu koje je predvodio Nole bio je i Kei Nišikori, najbolje plasirani Japanac na ATP listi. Nadal, i njegovi sunarodnici David Ferer i Fernando Verdasko bili su samo rezerve, iako su svi očekivali da će oni potvrditi primat Španaca, kao svetskih prvaka, u fudbalu.U ekipi koju je naš najbolji teniser predvodio sa kapitenskom trakom oko ruke nastupio je još jedan reprezentativac Srbije u tenisu, Viktor Troicki.

Meč je trajao dva puta po 20 minuta, a propraćen je i gala večerom. Sav prihod je prosleđen američkom Crvenom krstu, koji će ga rasporediti porodicama nastradalih.

Novak je pre duela objasnio zbog čega je pristao da, iako umoran od turnira, odigra prijateljski meč.

"Otkako smo čuli o zemljotresu u Japanu i posledicama koje je izazvao, želeo sam da uradim nešto da im pomognem. Prošle nedelje sam igrao sa porukama ispisanim na traci zalepljenoj na mom kolenu, ali ovo je nesto drugačije jer skupljamo novac za Crveni krst, koji će pomoći tim ljudima", rekao je Novak, i dodao "da mu je srce puno zbog toga". 

Izvor: VESTIonline

Pogledajte još