Prihvaćena dva amandmana SPS-a

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) - Vlada Srbije prihvatila je dva amandmana poslaničke grupe SPS-JS na Predlog zakona o sportu, kojima je sprečena mogućnost da privatizovani sportski objekti budu srušeni ili izmešteni i predvidjeno da zainteresovani kupac ne može da pokrene postupak privatizacije sportskog objekta.

Vlada je prihvatila amandman poslanika SPS-a kojim je sprečena mogućnost da objekti koji se proglase za objekat od nacionalnog značaja budu izmešteni ili srušeni radi izgradnje visokokomercijalnih objekata ili da promene namenu, rekao je u skupštinskoj raspravi poslanik SPS-a DJordje Milićević.

Amandmanom je propisano da se promena namene sportskog objekta može odobriti ako je na odgovarajući način u drugom sportskom objektu obezbedjeno obavljanje sportskih aktivnosti koje su se do tada obavljale u sportskom objektu kome se menja namena.

Usvojen je i amandman socijalista koji predvidja da se postupak privatizacije može pokrenuti i inicijativom ministarstva nadležnog za poslove privatizacije uz saglasnost vlade, a ne inicijativom ministarstva i zainteresovanih kupaca.

U parlamentu je u toku rasprava o amandmanima na Predlog zakona o sportu.

Pogledajte još