Dalas bolji od Minesote, Stojaković odličan

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) - Košarkaši Dalasa pobedili su Minesotu sa 104:96 i tako zabeležili 11. uzastopni trijumf, a 50. ukupno u NBA ligi.

Pobednike je predvodio Dirk Novicki sa 30 poena i 11 skokova. Predrag Stojaković postigao je 16 poena za 26 minuta u igri. Džejson Kid završio je utakmicu bez poena, ali sa 13 asistencija i četiri skoka za Dalas.

Maveriksi su uglavnom vodili, ali je Minesota tri minuta pre kraja utakmice na kratko povela. Domaća ekipa brzo je vratila prednost. Timbervulfsi su igrali bez najboljeg igrača Kevina Lava, koji ove sezone u proseku beleži 20 poena po utakmici, ali i 15,4 skoka, po čemu je najbolji u ligi.

On je povredio leđa, a trener Minesote Kurt Rejmbis rekao je posle utakmice da je povreda takva da postoji šansa da se Lav neće vraćati na teren ove sezone. Srpski internacionalac Darko Miličić je kao član prvog tima završio utakmicu bez poena, uz dva skoka i četiri lične greške za 15 minuta provedenih u igri.

U drugoj utakmici igranoj u noći između četvrtka i petka, Nju Orleans je u gostima posle produžetka pobedio Jutu sa 121:117.

Gostujuća ekipa izborila je produžetak kada je Emeka Okafora "iz očaja" šutnuo sa šest metara dok je isticalo vreme i pogodio za produžetak. Iako je Nju Orleans slavio, ostao je bez jednog od najboljih igrača, Dejvida Vesta, koji je povredio koleno u finišu utakmice prilikom zakucavanja. On je iznet sa terena u kolicima i ne zna se koliko će pauzirati.

Pogledajte još