Gurović: Ovo je sramota, ovako više ne može!

U većem broju nego prošle nedelje simpatizeri Crvene zvezde okupili su se ispred upravne zgrade na Malom Kalemegdanu i tražili odlazak Mirka Pavlovića, generalnog menadžera. Ovoga puta nije bilo parola, ali je skoro duplo više ljudi, nego što je to bio slučaj pre sedam dana, održalo obećanje i mirnim protestom pokazalo šta misle o trenutnoj situaciji u trofejnom klubu.

Iako se očekivalo da ovom prilikom dođe do susreta navijača i Pavlovića to se ipak nije dogodilo. Trenutno prvi operativac Crvene zvezde je dva puta preko portparola kluba pozivao prisutne da oforme tročlanu komisiju koja će se naći sa njim u kancelariji kako bi odgovorio na njihova pitanja.

Ali, simpatizeri su to oba puta odbili zahtevajući od Pavlovića da izađe ispred zgrade i razgovara sa svima. Do dogovora na kraju nije ni došlo, pa su simpatizeri posle 45 minuta napustili Mali Kalemegdan uz povike uperene protiv generalnog menadžera.

Među ljudima koji su došli da iskažu nezadovoljstvo našao se i Milan Gurović koji tvrdi da su klubu neophodne promene:

– Ovako više ne može. Poslednjih deset godina stanje u klubu je katastrofalno, sramota. Zvezda nije ni peti klub u Srbiji.

Na pitanje da li vidi način za izlazak iz krize, ljubimac Zvezdinog severa je odgovorio:

– Rešenje je da se promeni uprava. Mene interesuje Crvena zvezda, 24 sata sam na raspolaganju. Završio sam trenersku školu i želim da budem trener crveno-belih. Ne znam zašto me druga strana ne želi, to je njihov problem. Gospodin Pavlović je svojim nesilaskom pokazao pravo lice. Ne želim da ulazim u polemike, ali mislim da će navijači da prepoznaju ko je u pravu – istakao je popularni Čiča.

Gurović je naglasio da nema trenersko iskustvo, ali smatra da to nije problem da preuzme kormilo crveno-belih.

– Igrao sam košarku 20 godina, radio sa najboljim trenerima, Maljkovićem, Pešićem, Aitom, da ne nabrajam dalje. Mislim da sam dovoljno pametan, imam želju, volju i karakter da obavljam taj posao – završio je proslavljeni as.

Prisutni su dodali da njihov ljubimac ima i srce potrebno da vodi Crvenu zvezdu sa klupe, a iskoristili su ovu priliku i da pozovu sve ljude koji vole klub sa Malog Kalemegdana da se pojave u Pioniru i podrže ekipu na meču protiv Hemofarma.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još