Putin šarmirao srpske poslanice?!

Da neke žene privlače pre svega moćni muškarci koji sve drže pod kontrolom potvrđuje i primer poslanica Skupštine Srbije, koje nisu mogle da odole šarmu premijera Ruske Federacije Vladimira Putina. S druge strane priča se i da Putin nije ostao imun, ali na šarm Beograda u kojem je prekršio strog protokol.

Aktuelna ministarka sporta Snežana Samardžić Marković piše "Alo", nije mogla da odoli šarmu Putina.
Iako nije bilo planirano protokolom, ona je u svečanoj loži na "Marakani" sedela odmah iza Putina i na taj način prekršila pravila protokola i ,kako tvrdi ovaj list, ugrozila bezbednost ruskog premijera, pošto je drugi red bio planiran za njegovo lično obezbeđenje.

Sagovornik "Alo" kaže da je ministarka sporta, neplanirano, prišla gostu iz Rusije još pre ulaska u svečanu ložu i da je u jednom trenutku reagovalo i njegovo obezbeđenje.

(old_image)

- Ministarka je sa svojim obezbeđenjem došla mnogo pre dolaska Putina. Svima smo objasnili da moraju strogo da se drže planiranog protokola. Međutim, ona mu je čim se pojavio, pred ulazak u ložu, prišla i nešto počela da mu govori. U tom trenutku, reagovalo je i naše i njegovo obezbeđenje, ali ona nije htela da se skloni. Ipak, najveći skandal je napravila kada je insistirala da uđe u svečanu ložu, iako nije bila planirana po protokolu. Pokušali smo da joj objasnimo, međutim, ona je na iznenađenje svih ušla i sela u drugi red. Inače, prema protokolu, bilo je planirano da u prvom redu sedi Putin, zatim trojica bajkera, pa premijer Mirko Cvetković, pa opet trojica motociklista, dok je ceo drugi red bio predviđen za lično obezbeđenje ruskog premijera - objašnjava sagovornik.

Putinоve obožavateljke u parlamentu Srbije

Žestoke mere bezbednosti u parlamentu nisu sprečile radikalku Natašu Jovanović da probije sve barikade i doturi pismo za Putina šefu njegovog protokola, tvrdi "Alo".

- Postojao je precizni dogovor da predsednica Skupštine predstavi gospodinu Putinu potpredsednike koji to žele, pa smo Boža Delić, Nikola Novaković i ja stajali na početku centralnog hola. Međutim, protokol je naprasno promenjen i on je proveden okolo. Rekla sam i predsednici i šefu obezbeđenja da hoću da mu se obratim i da me puste, pa sam tako došla do izlaza i uručila pismo njegovom šefu protokola - u dahu priča Jovanovićeva.

Mada su po kuloarima odmah krenule priče da pismo zbog kojeg je poslanica rizikovala sankcije bezbednjaka zapravo ljubavnog karaktera, ona tvrdi da je poruka poslata u ime celog SRS-a.

- Ne, to pismo je dato u ime stranke, a ne u moje lično ime - razrešila je dilemu Jovanovićeva, ali ipak nije želela da otkriva njegov sadržaj. Ona nije krila da je za Putina pažljivo birala toaletu.

- Putin je kao kompletna ličnost na mene ostavio izvanredan utisak. On je svestrana ličnost, državnik broj jedan na svetu! - ushićena je bila Jovanovićeva.

Iako je premijera Rusije bila prinuđena da uživo gleda tek sa skupštinske galerije, poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković nije ostala imuna na njegovu harizmu.

- On je dokaz da ne postoje fizičke predispozicije koje bi nekoga bespogovorno učinile manje privlačnim. Putin nije ni natprosečno krupan, ni visok, ali je do te mere harizmatičan da to ne može da sakrije. Njegova unutrašnja energija jednostavno probija, a drugi ne mogu da ga stignu. To nije stvar samo fizičkog treninga, već i izvanredne mentalne snage - stručnim okom skenirala je Jankovićeva Putina.

(old_image)

Za razliku od svojih koleginica, predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović imala je privilegiju da uživo oseti sve čari plavookog moćnika.

- Stekla sam utisak da je gospodin Putin jasan, direktan i precizan, da striktno i besprekorno poštuje protokol, ali ga je obogatio svojim manirima - puna je utisaka predsednica Narodne skupštine.

Putin zbog Beograda prekršio protokol

- Premijer Rusije je od sletanja na aerodrom pa sve do odlaska na Andrićev venac bio „leden“, vrlo krut i uzdržan. Gotovo da nije bilo osmeha na njegovom licu. Međutim, tek na ručku kod predsednika Tadića, gost iz Rusije se prvi put opustio. Iako je bio radni ručak, on se u jednom trenutku osvrnuo i na Beograd. Rekao je da mu se dopada, da je grad lep, ali i da je zadovoljan razgovorima koje je imao u Palati „Srbija“ i parlamentu. Pred odlazak iz Predsedništva, otišao je da se presvuče i svi smo se iznenadili kada smo ga videli u sportskoj jakni. Ali, tek po dolasku na stadion, sve nas je oduševio! Toliko su ga razgalili atmosfera i ovacije da je na stadionu ostao pola sata duže nego što je bilo predviđeno protokolom. To je čak iznenadilo i njegovu ličnu pratnju. Jedan od njih nam je rekao da Putin vrlo retko, samo u posebnim prilikama, krši protokol. Iako je bilo predviđeno da se nasamo sretne i sa mladim fudbalerima Zenita, on je od toga odustao jer, kako je objasnio, želi da se druži s građanima, kojima je potpisivao svoje postere - prenosi izvor "Alo".

Pogledajte još