Stefanović optimista pred nove razgovore

0

Šef beogradskog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izrazio je u petak očekivanje da će na predstojećoj rundi razgovora 28. marta u Briselu biti zatvorene neke teme koje su …

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) – Šef beogradskog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izrazio je u petak očekivanje da će na predstojećoj rundi razgovora 28. marta u Briselu biti zatvorene neke teme koje su načete na prvom sastanku.

„U tom smislu smo optimisti. Postoji dosta približavanja izmedju dva suprotstavljena stava po većini ovih pitanja, ali ne oko svih“, rekao je Stefanović za agenciju Beta.

Prva runda razgovora timova Beograda i Prištine vodjena je 8. marta u Briselu. Posrednik u razgovorima bio je evropski diplomata Robert Kuper, a prištinski tim predvodi zamenica premijera Edita Tahiri.

Stefanović je izrazio očekivanje da će u ponedeljak „jedna ili dve nove teme biti stavljene na dnevni red“, ali je dodao da to zavisi od završetka tema započetih na prvom sastanku. Prema njegovim rečima, moguće je da će se razgovarati i o pitanju električne energije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.