Van Persi: Nismo dovoljno dobri

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) - Fudbaler Arsenala Robin van Persi rekao je u petak da njegova ekipa nije dovoljno dobra da ove ove sezone osvoji trofej.

Fudbaleri Arsenala su u februaru bili u konkurenciji za osvajanje četiri trofeja, ali su eliminisani iz tri takmičenja - Karling kup, Liga šampiona i FA kup i sada se bore za titulu u Premijer ligi.

Arsenal je drugi na tabeli i ima pet bodova manje od Mančester junajteda, ali i utakmicu manje.

"Frustrirajuće je kada izgubite, posebno kada je ekipa jako blizu. Ali, moramo da gledamo napred i moramo takve stvari da promenimo. Čvrsto verujem u naš tim, Arsenal, i sebe i verujem da ćemo osvojiti trofeje", dodao je holandski reprezentativac.

Van Persi je odbacio spekulacije da će otići iz Arsenala i preći u drugi klub, kako bi osvojio neki trofej.

"To je apsolutno netačno. Srećan sam, imam ugovor sa Arsenalom i to poštujem", rekao je on.

Barselona je izbacila Arsenal iz Lige šampiona, a Van Persi je u drugom poluvremenu revanš utakmice osmine finala na Kamp Nou dobio crveni karton.

On je kritikovao fudbalere Barselone zbog ponašanja i prigovaranja sudiji tokom meča i optužio igrače Čelsija da u Premijer ligi koriste sličnu taktiku.

"Fudbaleri Barselone su se stalno žalili i oplakivali sudijske odluke i to ne volim kod njih. U Engleskoj, igrači Čelsija se isto ponašaju. Barsa je veliki tim i njeni igrači ne moraju da preuveličavaju stvari, jer to na terenu nervira ostale igrače", rekao je Van Persi.

Pogledajte još