Korumpirani policajac progutao dokaze

MOSKVA, 25. marta 2011. (Beta-AFP) - Jedan ruski saobraćajni inspektor, uhvaćen na delu u korupciji, zatvorio se u svoj automobil, pocepao novčanice koje je uzeo i potom ih je progutao.

Incident se dogodio 9. marta u Ptičevu, mestu u oblasti Saratov. Inspektor Zaharov zakazao je sastanak sa muškarcem kojem je obećao da će mu vratiti vozačku dozvolu, oduzetu zbog kršenja saobraćajnih propisa, u zamenu za mito u iznosu od 15.000 rubalja (375 evra). Medjutim, inspektora su nadzirali istražitelji za borbu protiv korupcije. Kada ih je primetio, Zaharov je "zaključao vrata svog automobila, pocepao novčanice i pojeo ih", navodi se u izveštaju komiteta istražuje slučaj.

Inspektor je sada pod istragom zbog korupcije i mogao bi da bude osudjen na kaznu do sedam godina zatvora. Na istu kaznu juče je osudjen jedan zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova republike Tatarstan, koji je od jedne firme iznudio mito od četiri miliona rubalja (100.000 evra). Korupcija, koja je veliki problem u Rusiji, posebno je prisutna u policiji.

Pogledajte još