Do kraja godine posao za još 700 radnika u Prokuplju

0

Firma "Leoni" iz Prokuplja, koja proizvodi automobilske kablove, otvorila je novu proizvodnu halu u tom gradu na 7.000 kvadratnih metara u kojoj planira da do kraja ove godine zaposli još …

PROKUPLJE, 26. marta 2011. (Beta) – Firma „Leoni“ iz Prokuplja, koja proizvodi automobilske kablove, otvorila je novu proizvodnu halu u tom gradu na 7.000 kvadratnih metara u kojoj planira da do kraja ove godine zaposli još oko 700 novih radnika.

To preduzeće, koje je deo nemačke firme koja je u automobilskoj industriji medju vodećim svetskim proizvodjačima, tokom 2010. izvezlo je na zapadno tržište robu u vrednosti od oko 20,1 milion dolara.

Firma „Leoni“ svoje proizvode najčešće plasira na tržište Francuske, Italije u Rusije, a u prokupačkoj opštini radi nepune dve godine.

Rezultati analize poslovanja koju su uradili ekonomisti Privredne komore u Nišu su pokazali da je na rang listi najuspešnijih od 446 preduzeća Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga, prokupačko preduzeće „Leoni“ zauzelo drugo mesto odmah iza pirotskog „Tigra“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.