Barsa ne da 50 miliona za Fabregasa

BEOGRAD, 27. marta 2011. (Beta) - Predsednik Barselone Sandro Rosel rekao je da taj fudbalski klub neće platiti 50 miliona evra za kapitena Arsenala Seska Fabregasa bez obzira što se on nalazi na listi želja trenera Pepa Gvardiole.

"Unutar kluba dogovorili smo se da ne platimo 50 miliona evra obeštenjenja za Fabregasa, iako se on nalazi na trenerovoj listi želja kada su u pitanju pojačanja za narednu sezonu", rekao je Rosel španskom listu Sport.

Rosel je ocenio da "cene fudbalera padaju iz godine u godinu" i da je 40 miliona, koliko je Barselona ponudila prošlog leta, dovoljna suma za Fabregasa.

"Ako Gvardiola bude zahtevao možemo još jednom da pregovaramo sa čelnicima londonskog kluba, ali samo ako se bude radilo o prihvatljivoj sumi", dodao je Rosel.

On je istakao i da odnosi Barselone i Arsenala nisu više dobri, nakon što je klub iz Engleske zimus u svoje redove doveo Džona Torala.

Bio je to četvrti tinejdžer koji je prešao iz Barselonine omladinske škole u Arsenal. Pre njega to su uradili upravo Sesk Fabregas, Fran Merida i Igansi Miguel.

Fabregas je u Barselonu došao 2003. godine, a ugovor mu ističe 2015.

Pogledajte još