Orlovi: Meč u Talinu najteži u kvalifikacijama

BEOGRAD, 27. marta 2011. (Beta) - Golman fudbalske reprezentacije Srbije Željko Brkić izjavio je da će utakmica u Talinu protiv Estonije biti možda i najteža u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, dok je njegov saigrač Zoran Tošić upozorio na teške uslove za igru.

"To što je Estonija pobedila Urugvaj sa 2:0 u prijateljskom meču govori da su ozbiljna ekipa, što smo osetili i na svojoj koži. Biće teško, očekuje nas možda i najteža utakmica u ovim kvalifikacijama. Moramo da pružimo maksimum svojih mogućnosti", ocenio je Brkić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Golman Vojvodine istakao je da će ekipi mnogo značiti povratak Nemanje Vidića koji nije igrao u pobedi Srbije protiv Severne Irske od 2:1 u Beogradu pre dva dana.

"Mnogo nam znači povratak Vidića. Ne treba ni komentarisati koliko on znači ekipi. Očekujem još bolju komunikaciju i saradnju u timu", dodao je Brkić.

Strelac prvog gola za Srbiju protiv Severne Irske Zoran Tošić istakao je da će se "truditi da u budućnosti pruža još bolje partije".

"Svestan sam odgovornosti i svojih kvaliteta. Javnost treba da očekuje od mene da mogu dosta da pružim. Igra protiv Severne Irske bila je na dobrom nivou, ali još to nije nivo koji mogu da pružam. Od sebe očekujem da konstantno igram dobro i trudiću se da tako bude", rekao je Tošić.

(old_image)

Fudbaler moskovskog CSKA ocenio je da "orlove" u Talinu očekuju teški uslovi za igru.

"Biće problem jer mnogi nisu navikli na takve uslove. Čekaju nas loš teren, hladno vreme i sneg, ali slično je bilo dok smo igrali u Srbiji. Biće teško, ipak, svi znamo šta trebamo da uradimo i došli smo po tri boda", zaključio je Tošić.

Estonija i Srbija igraju u utorak, 29. marta, od 20.30 sati u Talinu.

U Grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj na prvom mestu nalazi se Italija sa 13 bodova iz pet utakmica. Srbija deli drugo mesto sa Slovenijom pošto obe reprezentacije imaju po sedma bodova.

Estonija je četvrta sa šest bodova iz četiri meča, dok Severna Irska ima bod manje.

Poslednja je reprezentacija Farskih Ostrva koja je bez bodova.

Pogledajte još