Ceca ipak na sudu

BEOGRAD, 28. mart 2011. (FoNet) - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv folk pevačice Svetlane Cece Ražantović (38), tereteći je za nezakonitu prodaju 10 fudbalera Fudbalskog kluba Obilić i posedovanje 11 pištolja bez dozvole, saznaje Blic.

Osim poznate pevačice optužnicom su obuhvaćeni njena sestra Lidija Veličković Ocokoljić zbog nezakonite prodaje 10 fudbalera i bivši rukovodioci FK Obilić Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Udovici Željka Ražnatovića Arkana optužnica stavlja na teret zloupotrebu položaja u produženom trajanju i posedovanje oružja, dok njenu sestru terete za zloupotrebu u produženom trajanju, piše Blic.

Biniću se na teret stavlja zloupotreba, a Dimitrijeviću pomaganje u zloupotrebi.

Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija optužene su da su od prodaje fudbalera nezakonito pribavile imovinsku korist od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. maja u iznosu 4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara.

Lidija Veličković se tereti da je po nalogu sestre otvorila privatne račune u jednoj beogradskoj banci, kao i u AD banci u Skoplju, Popular banci na Kipru i Rajfajzen banci u Segedinu sa kojih je podizala novac od prodaje fudbalera.

Pogledajte još