Štefan File u poseti Beogradu

BEOGRAD, 29. marta 2011. (Beta) - Evropski komesar za proširenje Štefan File boraviće u utorak u Beogradu gde će razgovarati s najvišim srpskim zvaničnicima, govoriti u parlamentu i otvoriti međunarodnu konferenciju povodom 20 godina postojanja evropskog programa Tempus.

File je uoči posete izjavio da je moguće da Srbija krajem godine dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i rekao da se veoma nada da Unija u slučaju Srbije "neće videti potrebu da napravi razliku između statusa kandidata i početka pristupnih pregovora".

Delegacija EU u Beogradu najavila je da će File razgovarati s premijerom Mirkom Cvetkovićem, predsednicom skupštine Slavicom Đukić - Dejanović, prvim potpredsednikom vlade Ivicom Dačićem, potpredsednikom Božidarom Đelićem i ministarkom pravde Snežanom Malović.

Predsednik Srbije Boris Tadić, File i srpski ministar obrazovanja Žarko Obradović otvoriće ujutru međunarodnu konferenciju povodom 20 godina postojanja evropskog programa Tempus za modernizaciju visokog obrazovanja, na kojoj će se okupiti oko 250 visokih predstavnika 27 zemalja članica EU i 29 partnerskih zemalja.

Pogledajte još