Obrazovanje ključno za sveukupni razvoj

0

Predsednik Srbije Boris Tadić i evropski komesar za proširenje Štefan File istakli su u utorak u Beogradu na otvaranju konferencije o medjunarodnoj saradnji u visokom obrazovanju da je ono ključno …

BEOGRAD, 29. marta 2011. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić i evropski komesar za proširenje Štefan File istakli su u utorak u Beogradu na otvaranju konferencije o medjunarodnoj saradnji u visokom obrazovanju da je ono ključno za sveukupni razvoj društva.

„Najbrži i najlakši način da se smanje razlike u razvijenosti jeste investicija u obrazovanje“, rekao je Tadić na otvaranju skupa povodom 20 godina Tempus programa Evropske unije za saradnju u visokom obrazovanju.

Tadić je rekao da se u „središtu razvoja civilazije nalazi obrazovanje, a u središtu tog razvoja nalazi se nauka“ i podvukao da je „obrazovanje suštinski najznačajniji resurs naše civilizacije“.

File je rekao da je obrazovanje „ključni činilac za društveni i ekonomski razvoj“.

On je kazao da je Tempus program jedinstveni instrument razvoja i najstariji program EU za saradnju u obrazovanju kao i da je fokusiran na dugoročni razvoj.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.