Kontroverzni "Srpski film" na festivalu u Danskoj

0

KOPENHAGEN, 29. marta 2011. (Beta) – Kontroverzni "Srpski film" reditelja Srđana Spasojevića uvršten je u zvanični program filmskog festivala "CPH PIX 2011", koji se održava u Kopenhagenu od 14. aprila do 1. maja

KOPENHAGEN, 29. marta 2011. (Beta) – Kontroverzni „Srpski film“ reditelja Srđana Spasojevića uvršten je u zvanični program filmskog festivala „CPH PIX 2011„, koji se održava u Kopenhagenu od 14. aprila do 1. maja i na repertoaru ima preko 170 filmova i drugih pratećih dešavanja iz celog sveta.

Organizatori najavljuju film kao jedan od „najkontroverznijih“ prošle godine, film „o kome je mnogo više diskutovano, nego što je gledan„, dodajući da se radi o „brutalnom prikazu jednog društva gde je onaj jedini put u budućnost, vrlo retko i onaj pravi, moralno čist put„.

Spasojević namerno budi ljutnju, kako nasilnim scenama, tako i zapletom koji prelazi granice, ali on to čini kako bi gledaoce ostavio sa gorkim ukusom u ustima koji podstiče na promišljanje„, navode organizatori, između ostalog, u katalogu festivala.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.