Bufon neće u Englesku

BEOGRAD, 29. marta 2011. (Beta) - Golman Juventusa Đanluiđi Bufon "proceniće" situaciju i odlučiti da li će ostati u tom klubu, ali
sigurno neće preći u Mančester junajted ili Mančester siti, rekao je njegov agent Silvano Martina.

Martina je u izjavi za sajt Gol rekao da će 33-godišnji golman razgovarati sa upravom kluba o budućnosti, uprkos tome što mu je ostalo još dve godine ugovora.

Italijanski mediji su prethodnih dana spekulisali da bi Juventus mogao da proda Bufona kako bi rasteretio klub njegove velike plate, ali i jer želi da obezbedi novac za dovođenje igrača u letnjem prelaznom roku.

"Da li će ostati u Juventusu? Ne znam, moraćemo da procenimo situaciju sa čelnicima kluba. Jedino je sigurno da je vezan ugovorom na još dve godine", rekao je Martina.

On je istakao da Bufon neće preći u dva mančesterska kluba -Junajted i Siti.

"Bufon neće preći u Siti jer tamo brani reprezentativac Engleske Džo Hart i znam da je (trener Roberto) Mančini zadovoljan. Junajted je nedavno doveo novog golmana i mislim da im neće trebati još jedan čuvar mreže", rekao je on.

"U svakom slučaju, nismo razgovarali sa mančesterskim klubovima. Takođe, nisam u kontaktu ni sa upravom Arsenala, ali znam da je njima potreban golman", dodao je Martina.

Bufon je karijeru počeo u Parmi, odakle je, posle šest godina, 2001. prešao u Juventus za koji je do sada odigrao 337 utakmica. Za reprezentaciju Italije, sa kojom je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo, odigrao je 104 meča.

Pogledajte još