Borba protiv korupcije veoma važna

0

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izjavili je u sredu da je borba protiv korpucije jedan od značajnih zadataka koje Srbija ima pred sticanje statusta kandidata za …

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) – Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izjavili je u sredu da je borba protiv korpucije jedan od značajnih zadataka koje Srbija ima pred sticanje statusta kandidata za članstvo u EU.

„Šest meseci nije dovoljno da se korupcija u potpunosti iskoreni, ali je moguće učiniti značajan napredak u uspostavljanju pravnih okvira“, rekla je Milica Delević u Beogradu na skupu o borbi protiv korupcije u Nemačkoj i Srbiji.

Ona je dodala da je neophodno da se unaprede propisi koji se odnose na finansiranje političkih stranaka i sistem javnih nabavki, kao i da se inovira strategija borbe protiv korpucije.

Prema njenim rečima, borba protiv korupcije ostaje izazov i posle prijema u članstvo u EU, ali je napredak u toj oblasti važan za gradjane jer oni od toga imaju koristi i očekuju konkretna rešenja i velike promene.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.