Alonso ne brine zbog četvrtog mesta

BEOGRAD, 30. marta 2011. (Beta) - Dvostruki svetski prvak Formule jedan, vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je u sredu da nije zabrinut zbog osvajanja četvrtog mesta u prvoj trci šampionata za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Alonso je rekao da je zbog lošeg starta na prošlonedeljnoj trci sa petog pao na deveto mesto, ali da je uveren da će na predstojećim trkama u Maleziji i Kini vozilo i ekipa napredovati.

"Da nisam pao na deveto mesto mogao bih do kraja trke da se borim za treće mesto. Važno je da se dobro pripremim za predstojeće dve trke", rekao je Alonso za sajt Ferarija.

Alonso je rekao da je optimista pred nastavak sezone i da je osvajanje četvrtog mesta, koje nosi 12 bodova, zadovoljavajući početak sezone.

Na stazi Melburn park pobedio je aktuelni svetski šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula, drugi je bio Luis Hamilton iz Meklarena, a treći Vitalij Petrov iz Renoa.

"U kvalifikacijama smo bili veoma daleko od Fetelovog bolida, ali i daleko od Hamiltonovog bolida. Tokom trke situacija se popravila, možda ne u odnosu na Sebastijana, ali sigurno u odnosu na ostale vozače", rekao je španski vozač.

"Mojih 12 bodova nije malo, a dvojica vozača koji se bore za titulu svetskog šampiona su završili trku posle mene. Trka za Veliku nagradu Australije se ne može opisati kao katastrofalna", dodao je Alonso.

Alonso će ove nedelje ostati u Australiji pre nego što otputuje u Maleziju, gde će se 10. aprila na stazi Sepang voziti druga trka u šampionatu.

"Trke u Maleziji i Kini su veoma zahtevne, pogotovo na stazi Sepang, pošto se tamo vozi po visokim temperaturama", rekao je Alonso.

Pogledajte još