Kejt Mos & zauvek Aleksander Mekvin

Za novi broj magazina "Harper's Bazaar" posvećenom "kraljevima i kraljicama britanske mode", Kejt Mos (Kate Moss) je dokazala da Aleksander Mekvin (Alexander McQueen) nikada neće biti zaboravljen.

Da, to je ta čuvena, čarobna Mekvinova haljina koju je Kejt nosila kada je njena holografska slika projektovana u vazduhu na reviji legendarnog dizajnera za jesenju kolekciju 2006. godine pod nazivom "Widows of Culloden" (video dole!) - reviji koju često nazivaju "šouom koji je promenio svet mode". 

Ne, Mekvin nikada neće biti zaboravljen, iako već godinu dana nije (samo fizički) prisutan u svetu modu (Mekvin je izvršio samoubistvo u februaru 2010. godine). Ova naslovnica "Harper's Bazaara" je još jedan dokaz za to.

Druga haljina koja Kejt nosi u ovom magazinu, sa visokim belim okovratnikom, je delo Sare Barton (Sarah Burton) koja je nastavila Mekvinovo delo pod njegovim brendom.

O Mekvinu, jedna njegova muza Kejt Mos (druge dve su Daphne Guinness i Annabelle Neilson) rekla je sledeće:

- On je ženama dao moć dozvoljavajući im u isto vreme da budu osetljive i ranjive. Ljudi su znali da kažu da je bio mizogen, ali trebalo mi je vremena da shvatim da je on u stvari ženama dao snagu, a ne obratno.

K.M.
Foto: Harper's Bazaar UK

Pogledajte još