Pet ključnih zapovesti za modernog muškarca

Čuveni svetski modni dizajner Tom Ford je u kolumni muškog časopisa "Another Man" objavio pet pravila kojih se jedan moderan muškarac mora u svakom trenutku pridržavati.

Iako je Tom dizajner, pravila se više odnose na kulturu ponašanja i bonton nego na odevanje.

1. Uvek budite najbolja verzija sebe

Ovo pravilo odnosi se na odevanje, ali i na ponašanje. Kad ste među ljudima uvek biste trebali biti najbolja verzija sebe jer na taj način iskazujete poštovanje prema ljudima oko sebe.

2. Muškarci moraju da budu strastveni, angažovani i da doprinose zajednici

Tom tvrdi da se ljudi koje ne rade dosađuju, pa su dosadni i drugim ljudima. Muškarci moraju da budu strastveni, angažovani i moraju da daju doprinos zajednici. Stoga svaki džentlmen mora da ima posao i da radi.

3. "Uvek otvaram vrata ženama"

Ford tvrdi da su maniri vrlo važne bez obzira da li ste li u ženskom ili muškom društvu. "Uvek otvaram vrata ženama i pridržavam im kaput i pazim na to s koje strane hodaju dok hodam pored njih", kaže Tom.

4. Ne smete osuđivati ljude zbog onoga što jesu

"Ljude nikad ne treba osuđivati zbog njihove nacionalnosti, seksualne orijentacije i uopšte njihove prošlosti", kaže Tom.

5. Muškarac ne nosi japanke i kratke pantalone za izlazak u grad

Tom smatra kako su kratke pantalone i japanke prikladne za plažu ili teniski teren, ali nikako za šetnju ili izlazak u grad. Dodaje da nikako nisu prikladne u takvim situacijama.

Dakle, dragi naši muškarci, tako malo vam treba jer nije teško biti fin...

Izvor: Index.hr

Pogledajte još