Panatinaikos, Makabi i Sijena na fajnal-foru

BEOGRAD, 31. marta 2011. (Beta) - Košarkaši Panatinaikosa, Makabija i Sijene plasirali su se na fajnal-for Evrolige pošto su stigli do treće pobede u seriji, dok će Valensija i Real Madrid igrati peti meč.

Panatinaikos je u Atini bio bolji od aktuelnog šampiona Barselone sa 78:67, Makabi je u Tel Avivu ubedljivo pobedio Kahu Laboral sa 99:77, a Sijena favorizovani Olimpijakos sa 88:76.

Valensija je kao domaćin pobedila Real sa 81:72 i izborila peti meč koji će se igrati u Madridu 6. aprila.

Utakmici Panatinaikosa i Barselone u Olimijskoj hali u Atini prisustvovalo je 19.000 navijača koji su sve vreme glasno bodrili domaći tim.

U ekipi trenera Željka Obradovića niko nije dominirao po broju postignutih poena.

Nik Kalates ubacio je 12, a Antonis Focis i Dimitris Diamantidis po 11 poena.

U Barseloni je najefikasniji bio Fran Vaskez sa 14, dok je Alen Anderson postigao 13 poena.

Pobedi Makabija protiv Kahe Laboral najviše su doprineli Džeremi Pargo sa 26 poena i sedam asistencija i Gaj Pini koji je ubacio dva poena manje.

U španskom timu istakao se Mirza Teletović sa 17 poena.

Valensija koju sa klupe vodi trener Svetislav Pešić revanširala se Realu za poraz od utorka, a najefikasniji u domaćem timu bio je
bivši košarkaš Crvene Zvezde Omar Kuk.

On je ubacio 16 poena, dok je na drugoj strani Ante Tomić postigao 20 poena za Real.

Košarkaši Sijene loše su počeli seriju protiv Olimpijakosa, ubedljivim porazom u prvom meču u Atini. Italijanski tim, međutim,
napravio je sjajan preokret i sa tri pobede u nizu eliminisao ekipu trenera Dušana Ivkovića iz daljeg takmičenja.

U večerašnjoj pobedi ekipu je predvodio Malik Heirston sa 25 poena, sedam skokova i tri asistencije. Kšištof Lavrinovič dodao je 19 poena, a Marko Jarić za 22 minuta na parketu 12, dok je Raković dodao dva poena.

Miloš Teodosić je igrao iako nedovoljno oporavljen od povrede leđa ubacio, a ubacio je deset poena za Olimpijakos, dok su najefikasniji u grčkom timu bili Joanis Buruzis i Džejmon Gordon sa po 16 poena.

Top 8 Evrolige:

PAO - Barselona 78:67 (3:1)
Valensija - Real 81:72 (2:2)
Makabi - Kaha Laboral 99:77 (3:1)
Sijena - Olimpijakos 88:76 (3:1)

Pogledajte još