Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju

BEOGRAD, 31. mart 2011. (Beta) - Međunarodna trka kroz Srbiju održaće se ove godine od 13. do 19. juna, saopštili su organizatori trke.

Direktor trke Aleksandar Milenković najavio je da će start trke biti u Rumi, a cilj u Beogradu, gde će se od ove godine uvek završavati trka kroz Srbiju.

Gradovi domaćini etapa biće Ruma, Bajina Bašta, Niš, Soko Banja, Kladovo i Beograd, a jednim delom trka ide i kroz Republiku Srpsku - preko Romanije i Jahorine do Pala.

U Međunarodnoj trci kroz Srbiju učestvovaće 120 takmičara iz 20 zemalja koji će za sedam dana u sedam etapa preći 1.130 kilometara.

Trku će voziti biciklisti iz reprezentacija i najpoznatijih timova Nemačke, Francuske, Italije, Holandije, Rusije, Danske i Belgije.

Milenković je najavio da će na ovogodišnjoj trci učestvovati i danski biciklista Mihajl Rasmusen, pobednik Tur de Fransa.

U trci će učestvovati i mlada reprezentacija Srbije, tim Partizana i kombinacija biciklističkih klubova Radničkog i Metalca.

Na 51. trci biciklista kroz Srbiju, učesnici će proći kroz osam brdskih i 20 prolaznih ciljeva u borbi za šest majica koje dodeljuju sponzori (žutu, plavu, crvenu, zelenu, belu i tačkastu).

Pogledajte još