Blagi pad indeksa Belex15

0

Pokazatelj očekivanja na Beogradskoj berzi – Belexsentiment, za april iznosi 126,93 poena i "u zelenom" je, odnosno iznad 100 poena, drugi mesec za redom.Indeksi Beogradske berze, BELEX15 i BELEXline u …

BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) – Pokazatelj očekivanja na Beogradskoj berzi – Belexsentiment, za april iznosi 126,93 poena i „u zelenom“ je, odnosno iznad 100 poena, drugi mesec za redom.

Indeksi Beogradske berze, BELEX15 i BELEXline u martu su ubeležili blagi pad od 0,65 odsto i 0,14 odsto, i time prekinuli kontinuirani rast od početka godine.

U odnosu na februar, učešće stranih investitora na kupovnoj strani u prometu akcijama je poraslo i iznosilo je oko 56 odsto, dok je na strani prodaje neznatno smanjeno na 24,76 odsto, istakla je komentarišući trgovanje na Berzi tokom marta Sunčica Pribišević portfolio menadžer dobrovoljnog penzijskog fonda Rajfajzen fjučr.

Blagi pad indeksa se, kako je dodala, može pripisati korekciji tržišta koja je, obzirom na snažan rast u januaru i februaru, mogla biti i očekivana.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.