Stanojević traži pobedu protiv Borca

BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) - Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je u petak da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Borca i tako ispraviti kiks iz prošlog kola i remija protiv Rada, pošto je crno-belima prioritet osvajanje prvenstva.

"Želimo da osvojimo tri boda, u važnu utakmicu sa Borcem ulazimo maksimalno motivisano, jer nam je prioritet osvajanje prvenstva. Ići ćemo na pobedu, posle nerešenog rezultata na Banjici (2:2)", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u subotu od 18 sati na stadionu u Humskoj protiv Borca iz Čačka, utakmicu 20. kola Super lige Srbije. Aktuelni šampion je prvi na tabeli sa 50 bodova i ima tri boda više od Crvene zvezde, dok je Borac na 11. mestu sa 21 bodom.

Stanojević u tom meču neće moći da računa na Zvonimira Vukića i Aleksandra Miljkovića i najverovatnije na napadače Prinsa Tejga i Dominika Adiju, koji bi danas trebalo da doputuju u Beograd, posle obaveza u reprezentaciji Gane.

"Ne čuvam nijednog igrača, nama je najvažnija sutrašnja utakmica i osvajanje prvenstva. Želeo bih da Adija i Tejgo budu u ekipi, ali oni će tek danas stići. Mislim da će moći da izdrže pola sata igre ako to bude neophodno. Partizan postiže mnogo golova, verujem da ćemo tako da nastavimo", rekao je on.

Trener Partizana rekao je da je bolje da u Super ligi Srbije ima neizvesnih utakmica i da ne očekuje da će crno-beli morati da pobede sve mečeve do kraja da bi odbranili titulu.

"Za Partizan je uvek iznenađenje kada ne pobedi, imamo imperativ pobede u svakom meču. Nadam se da će biti još iznenađenja u prvenstvu, ne očekujem da ćemo morati da pobedimo u svakoj utakmici do kraja prvenstva da bismo osvojili titulu. Ne verujem ni da će naši protivnici pobediti sve do kraja", rekao je Stanojević.

"Prezadovoljan sam ekipom, igramo atraktivno, imamo tri boda prednosti u odnosu na najbližeg rivala i dobar rezultat u Kupu (2:0), ali uvek može bolje. Da mi je neko pre početka šampionata ponudio ovakvu situaciju, sigurno bih prihvatio", dodao je on.

Stanojević je istakao da nema običaj da otkrije tim pre utakmice, pošto se tim Partizana "uglavnom zna", ali da će u napadu igrati Marko Šćepović i Ivica Ilijev.

Pogledajte još